Natuurlijk in Balans.nl
 Nieuwsbrief:

Selecteer nieuwsbrief onderwerp: Voor mensen Voor dieren
  Home - Terug - Tips - Reinigingskuren voor Mensen


Reinigingskuren

Een reinigingskuur verwijdert alle lichaamsvreemde stoffen, zoals resten van inentingen, antibiotica kuren, reststoffen van gewasbeschermingsmiddelen en zware metalen.

Als de opslagruimte in het lichaam te vol wordt, kan dat zich onder andere uiten in een verminderde weerstand en huidproblemen (eczeem, schilfers, vermoeidheid, darmproblemen e.d.) Een reinigingskuur ruimt op, maar brengt ook belangrijke mineralen,enzymen en sporenelementen het lichaam binnen.

Men kan de reinigingskuur structureel tweemaal per jaar nemen (bv. voor- en najaar) of incidenteel als men kwakkelt met steeds terugkomende klachten als diarree, verkoudheid, vermoeidheid etc. Het kan zijn dat men zich tijdens de kuur wat grieperig voelt, immers het lichaam is aan het werk om alle gif- en afvalstoffen af te voeren. Dit is dus een goed teken, maar houdt wel in dat men niet overbelast mag worden tijdens de kuur. Dus niet intensief gaan sporten of een wandelweekeinde inplannen tijdens zo’n kuur. Ook moet men veel (bron)water drinken. Men mag wel gewoon eten, maar het is natuurlijk aan te bevelen gezond te eten! Echter er zijn ook mensen die niets merken of die juist al tijdens de kuur energieker worden.

Er zijn meerdere soorten reinigingskuren, Natuurlijk in Balans adviseert de volgende kuren:

  1. Schindele’s mineralen: dit is een leem die niet alleen reinigt, maar ook 34 soorten mineralen en sporen aan het lichaam toevoegt. Een verpakking van 240 gram kost €15.75 en kan worden besteld bij de apotheek. Dit is losse poeder. Men neemt 2 maal daags een theelepeltje in een glas vruchtensap gedurende 14 dagen. Ook kan men een onderhoudsdosering aanhouden van 1 maal daags 1 theelepel. Er zijn ook capsules verkrijgbaar.

  2. Vita Chlorofyl: deze reinigingskuur is vloeibaar en is gemaakt op basis van chlorofyl (groen pigment uit planten) Chlorofyl heeft als eigenschap om allerlei zware metalen als kwik, lood etc in zich op te nemen en af te voeren. Vita Chlorofyl bevat ook andere mineralen die zorgen voor de afvoer en de verbetering van de conditie. Een fles van 500 ml kost € 24,75 en is zeker goed voor 2 a 3 keer.

  3. Trias- Heel, een combinatie van 3 flesjes die zorgen dat de nieren, blaas, urinewegen, het lymfesysteem, lever en galwegen alle afvalstoffen afvoeren. Deze kuur draineert en stimuleert de betreffende organen. Van elk flesje neemt men 3 maal daags 10 druppels. Deze kuur kost 32,50 euro en duurt ruim 2 weken.

Na een antibiotica kuur (of andere medicijnen) altijd 3 weken wachten voordat de reinigingskuur ingezet wordt. Tijdens een medicijnkuur kan een kuur niet gegeven worden, het voert dan tenslotte ook de werkzame stoffen van de medicamenten af! Ook mensen die altijd een onderhoudsdosering prednison o.i.d. gebruiken, kunnen geen reinigingskuur ondergaan.

Voor info en bestellen:

Natuurlijk in Balans
Josefien Hagenaars
Lankerseweg 3 - 6568 DH Heijen (L) - 06-22472021
www.natuurlijkinbalans.nl
info@natuurlijkinbalans.nl

Consult en of informatie aanvragen.
© 2002-2011 Huisstijl: Bizz' Co      Internet Realisatie en Onderhoud: Cartesians.nl