Natuurlijk in Balans.nl
 Nieuwsbrief:

Selecteer nieuwsbrief onderwerp: Voor mensen Voor dieren
  Home - Terug - Therapiën - Pollenallergie

POLLENALLERGIE (HOOIKOORTS)

Hooikoorts is een vorm van allergie.
Ongeveer 1 op 5 volwassenen zou er last van hebben. Eigenlijk is de naam een beetje misleidend, want de allergie heeft niets te maken met hooi. Een betere term is pollenallergie (pollen= stuifmeel van bomen, grassen en planten).
De medische benaming luidt: seizoensgebonden allergische rhinitis (= ontsteking van het neusslijmvlies). Het gaat om een allergie die voornamelijk klachten geeft aan neus (neusloop, niezen, jeuk ...) en ogen (rood doorlopen, prikkende ogen).


Het pollen bestaat uit minuscule korreltjes die met het blote oog niet te zien zijn. Het vliegt op wanneer bomen, grassen of planten 's morgens ontluiken en dwarrelt neer als de wind gaat liggen. Vandaar dat een hooikoortspatiënt best zijn kamer lucht vóór het ochtendgloren of 's avonds laat. De weersomstandigheden bepalen sterk de hoeveelheid pollen dat in de lucht is (klachten kunnen ontstaan vanaf 50 korrels per kubieke meter lucht). Warmte, droge lucht en wind zijn nefast voor wie pollenallergie heeft. Het is dan best zoveel mogelijk de buitenlucht te mijden. Een stevige regenbui daarentegen, is heilzaam voor wie aan hooikoorts lijdt. De kust of de bergen zijn ook veilige oorden: daar is de concentratie aan pollen duidelijk lager dan in het binnenland.

Stuifmeel wordt bijna het hele jaar door in de lucht gemeten, namelijk van januari (bomen) tot oktober (grasachtige planten). Maar het zijn vooral de grasachtigen die tijdens de maanden mei, juni en juli de hooikoortspatiënt zorgen baren.

Bij Natuurlijk in Balans kunt u terecht voor een natuurlijke aanpak van hooikoorts, nl. met bioresonantietherapie. Dit is een veilige manier om (zelfs naast reguliere medicijnen de allergie voor pollen en andere stofjes aan te pakken. Informeer naar de mogelijkheden.


Consult en of informatie aanvragen.


pollenallergie kalender© 2002-2011 Huisstijl: Bizz' Co      Internet Realisatie en Onderhoud: Cartesians.nl