Natuurlijk in Balans.nl
 Nieuwsbrief:

Selecteer nieuwsbrief onderwerp: Voor mensen Voor dieren
   Home- Terug - Therapiën - (Bach)Bloesemtherapie


Wat zijn bloesemremedies?

De 38 bloesemremedies van Bach zijn tincturen op basis van bloemen en planten. De originele bloesemremedies zijn in de jaren 30 ontwikkeld door Dr.Edward Bach, een Engelse arts. Vandaag de dag worden de bloesems nog op exact dezelfde wijze gekweekt en verwerkt.

Elk heeft zijn eigen specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken. Deze tincturen helpen om beter om te gaan met de emoties die uit balans brengen. Een paar voorbeelden: bij mensen kan Larch (lariks) ingezet worden bij een gebrek aan vertrouwen in eigen kunnen en/of een minderwaardigheidsgevoel en Centaury (duizendguldenkruid) voor mensen die moeilijk nee kunnen zeggen en over zich heen laten lopen.

Kinderen die ’s nachts niet goed slapen, nachtmerries hebben of bedplassen, kunnen gebaat zijn bij Agrimony. Deze remedie helpt kinderen hun gevoelens te uiten en niet op te kroppen. Ook helpt het kinderen te aanvaarden dat er ook minder leuke dingen zijn en dat je niet altijd overal even goed in kunt zijn…

De Rescue Remedy is een tinctuur van 5 bloesems die kan ingezet worden bij acute angst, schock en paniek of vantevoren, als een examen in het verschiet ligt of een bezoek aan de tandarts.Er is ook een Rescue Cream, die in te zetten is bij wondjes, insectenbeten, kneuzingen en lichte verbrandingen. Ze verzacht de pijn en zorgt voor sneller herstel.

Er zijn inmiddels meerdere soorten bloesemremedies, waaronder Nederlandse, Australische en Amerikaanse. Ik werk met de originele Bachbloesemremedies en een aantal Nederlandse en Amerikaanse.

De bloesemremedies zijn gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor mensen en dieren. Ze kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en ze belemmeren de werking van geneesmiddelen niet. Ze bieden eenieder ondersteuning voor het welzijn van lichaam en geest.

De pipetflesjes van 30 ml. zijn voldoende voor 1-2 maanden en worden voor eenieder individueel gemaakt. Ze worden samengesteld door middel van een test met de biotensor en/of aan de hand van klachten. De samenstelling varieert van 1 tot 7 remedies (maximum), zodoende worden tegelijkertijd meerdere effecten bereikt. Let op: bloesemremedies vervangen geen noodzakelijke medische handelingen!

Lees ook: De chakrasteen

Consult en of informatie aanvragen.


Let op: bloesemremedies vervangen geen noodzakelijke medische handelingen!© 2002-2011 Huisstijl: Bizz' Co      Internet Realisatie en Onderhoud: Cartesians