Natuurlijk in Balans.nl
 Nieuwsbrief:

Selecteer nieuwsbrief onderwerp: Voor mensen Voor dieren
  Home - Terug - Therapiën - Aromatherapie

Wat is Aromatherapie

Alle planten op deze aarde hebben een geur. Er zijn planten die erg sterk ruiken, andere weer wat minder. Deze geurstoffen worden gevormd onder invloed van de zon, en ze liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes in de plant. In de middeleeuwen ontdekte men een manier - de waterdampdestillatie- om de in de plant opgeslagen geurstoffen vrij te maken. De goede zuivere essentiële oliën worden nog steeds zo gewonnen en bevatten de essentie van de planten; ook wel etherische -, aromatische - of vluchtige oliën genoemd.

Enkele druppels zuivere essentiële oliën kunnen je eten en drinken smakelijker maken, bijv. een druppel basilicum of dragon in slasaus, enkele druppels oregano op pizza, citroen en/of sinaasappel in cake of op pannenkoek, kruidnagel en kaneel in de glühwijn. De lucht in een werkkamer of kantoor is gebaat bij enkele druppels tijm, teatree en/of rozemarijn. En wat te denken van een lekker lavendelbad, om lekker en ontspannen te kunnen slapen. Ontsmettende zalven worden vaak verrijkt met tijm, teatree, eucalyptus en/of den. Tijm wordt ook gebruikt in hoestdrankjes en kan uitstekend ingezet worden bij paarden die hoesten van stoffig hooi.

Het gebruik van essentiële oliën in de gezondheidszorg wordt aromatherapie genoemd. In vele toepassingen wordt de levenskracht van de essentiële oliën op mens en dier overgedragen. Het spreekt vanzelf dat slechts 100% zuivere, verse, niet versneden of aangelengde essentiële oliën in aanmerking komen voor deze therapie.

Voor info en opgave:
Info@natuurlijkinbalans.nl
of 06-22472021


Natuurlijk in Balans is ‘natuurlijk beter voor mens en dier’  omdat uitsluitend gebruik wordt gemaakt van natuurlijke producten.


Consult en of informatie aanvragen.
© 2002-2011 Huisstijl: Bizz' Co      Internet Realisatie en Onderhoud: Cartesians.nl